Aktuális

Visszaélések: szépségverseny vagy szexmunka?

Siker, pénz, csillogás, estélyi ruhák, egzotikus utak, hírnév és világbéke. Ez a szépségversenyek világa. Kerítők, zaklatás, gyerekek megrontása, prostitúcióra kényszerítés. Ez is a szépségversenyek világa? Melyik a kettő közül? Vagy mindkettő?

Nemrég megírtuk, hogy Franciaországban betiltani tervezik azokat a szépségversenyeket, melyeket tizenhat évesnél fiatalabb gyerekeknek szerveznek. A nők védelmét szolgáló javaslatcsomag ezen pontjával, úgy éreztük, az olvasóink maradéktalanul egyetértenek. A gyerekkirálynők mellett azonban a fiatal felnőtt nők versenyei kapcsán is időről időre kiderül, nemcsak a versengés tisztaságával van esetenként gond.

Három évig tartó nyomozás után vádemelési javaslattal zárult a Miss Hungary verseny szervezője, a hatvanas éveiben járó Répás Lajos tevékenységét vizsgáló nyomozás.

Az előzetes letartóztatásba helyezett Répás a gyanú szerint 2010 nyarától szexmunkára közvetített fiatal nőket és gyereklányokat Magyarországra és külföldre.

Mint írják, a lányoktól elkérte keresetük 20-25 százalékát, és sokuknál állítólag feltétel volt egy próbaszex is Répás Lajossal.

Visszaélések: szépségverseny vagy szexmunka?

A Miss Hungary “atyja” elismerte, hogy több száz modell erotikus és meztelen fotóit tárolta és terjesztette “kedvcsinálónak”, de állítja, a lányok önszántukból adták neki a képeket, ő pedig puszta szívjóságból ajánlgatta “protezsáltjait”, nem pedig a 20-25 százalékos jutalékért, amit a vád szerint striciként lefölözött a szépségkirálynői álmaikat prostitúcióra váltó lányok keresetéről. Állítja, a “lányok” önként, jókedvükből létesítettek szexuális kapcsolatokat, neki abból semmi haszna nem származott.

Hat nő, köztük egy csupán tizennégy éves kiskamasz terhelő vallomása miatt fájhat a feje.

Az ügy súlyos kérdéseket vet fel. Kérdéseket a női test árusításáról, a nemzetközi licencű szépségversenyek itthoni működéséről. Kérdéseket, amelyeket minden koronáról álmodó anyának és lánynak fel kellene tennie. Mekkora árat fizet érte? Könnyen lehet, hogy a nevezési díjnál nagyobbat is kell…

A kamaszlányok előtt felvillantott siker, pénz és csillogás ára magas. Sokan nem is sejtik, hogy könnyen egy olyan spirálban találhatják magukat, amelyből segítség nélkül aligha kerülnek ki. A fiatalon tönkretett életek viszont már olcsón eladók.

Álmodj, királylány, de keserű lehet az ébredés…

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top