Aktuális

Újabb megmérettetésre készül a kerekes székes szépségkirálynő

A Miss Colours International 2014 kerekes székes szépségverseny magyar győztesének, Illés Fanninak hamarosan újra bizonyítania kell – igaz, most nem a színpadon, hanem a vízben.

Újabb megmérettetésre készül a kerekesszékes szépségkirálynőAhogy arról korábban a Nők Lapja Café is beszámolt: március 22-én rendezték meg a Miss Colours International 2014 kerekes székes szépségversenyt, amelyre hat országból összesen nyolc versenyző jutott a döntőbe. A csodaszép döntős lányok közül végül a huszonkét éves Illés Fanni fejére került a korona – véleményem szerint abszolút megérdemelten. Persze én elfogult vagyok vele kapcsolatban, ugyanis négy éven keresztül együtt koptattuk a padot az egyik zalaegerszegi gimnáziumban. Jól ismerem őt, a múltját, éppen ezért bátran állíthatom: nála jobb példaképet keresve sem találhatnának a hozzá hasonló helyzetben élő emberek.

Fanni lábak nélkül, csonka kezekkel született, azonban nem törődött bele a sorsába – ha valakinek, akkor neki bátran elhihetjük azt, hogy egy kerekes székes ember is élhet olyan teljes értékű életet, mint bármelyik egészséges. A versennyel is ez volt a célja, nem pedig az, hogy elmondhassa: tiara került a fejére. “Nem versenyként fogtam fel, küzdök én eleget a stopperórával az edzések alatt!” – kezdte a Nők Lapja Cafénak Fanni, aki a felkészülés minden egyes pillanatát élvezte, még a táncpróbákat is, annak ellenére, hogy mint mondja: nem éppen a kecsességéről híres.
“A legnagyobb élmény talán az volt, amikor találkozhattunk kerekes székes rögbijátékosokkal, és megnézhettük, hogyan zajlik náluk egy edzés. A műlábaim miatt sajnos nem tudtam beszállni a játékhoz használatos székbe, de ígéretet tettem a fiúknak, hogy egyszer mindenképp kipróbálom ezt a sportágat” – mosolyog Fanni, aki azt tervezi, hogy hamarosan a rögbizést is beiktatja az életébe.

Megnézem
Összes kép (1)

Az ELTE magyar szakos hallgatójának rengeteg akaraterőt, ellenben kevés önbizalmat adott a jóisten, ennek tükrében nem meglepő, hogy Fanni egyetlen pillanatig sem hitte el, hogy győzhet. “A felkészülés alatt többen a fülembe súgták, hogy “Fanni, neked kell nyerned!”, viszont én nem hittem nekik. Nem akartam azt, hogy – mivel sokan mondják – ez egy idő után elvárás legyen magammal szemben. Én csak élvezni akartam, nem azon gondolkodni, hogy akkor most nyerek-e, vagy sem” – meséli. A versenyen készült fényképek mutogatása közben azt is elárulta: nem maga, hanem a sorstársai miatt vett részt a megmérettetésen. “Egyáltalán nem tartom magamat szépnek, mondhatja akár húszmillió ember, akkor sem fogom elhinni. Tudod, szerintem amiatt, hogy lábak nélkül születtem, kialakult bennem egyfajta gátlás és némi önbizalomhiány. Némi… nem is kevés. Egyetlen célom volt ezzel az egésszel, mégpedig az, hogy képviseljem a sorstársaimat, vagy ahogy én hívom őket: a rokikat. Szerintem nagyon fontos az integráció, és azt veszem észre, hogy Magyarország ezen a téren eléggé le van maradva. Talán majd most” – mondja bizakodóan Fanni, aki nemcsak a szépségkirálynő címmel lett gazdagabb, de igaz barátokat is szerzett a verseny folyamán.

Megnézem
Összes kép (1)

A huszonkét éves lány hamarosan ismét megmutathatja, mire képes – igaz, most nem a színpadon, hanem a vízben. “Idén Madridban rendezik meg a nemzetközi úszóversenyt, ahol én is az indulók között vagyok. Több számban versenyzek, remélem, hogy sikerül méltón képviselnem Magyarországot, vagyis jó helyezésekkel térhetek haza.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top