Aktuális

Gyermekek szerveivel kereskedtek Mexikóban

Elfogták és őrizetbe vették a hatóságok Mexikóban a Templomos Lovagok néven ismert bűnszervezet egyik tagját, aki a rendőrség szerint gyermekek elrablásával és szerveik áruba bocsátásával foglalkozott.

A nyomozás eddigi adatai szerint a szervezet titokban működtetett klinikákra szállította a gyermekeket, ahol a szerveltávolító műtétekre sor került. A csoport több éve folytatta ezt a tevékenységet, de pontos részleteket nem közölt arra hivatkozva, hogy folyamatban lévő vizsgálatról van szó.

A leghírhedtebb mexikói bűnszervezetek közé tartozó Templomos Lovagok korábban elsősorban kábítószer-kereskedelemből szerezték bevételüket, de a hatóságok szerint ma már nem ez a fő jövedelemforrásuk, hanem a zsarolás és különböző ásványok, illetve faféleségek illegális kitermelése.

A mexikói rádióban az eset kapcsán megszólalt a Templomos Lovagok ellen küzdő polgári szervezetek egyikének vezetője, José Manuel Mireles, aki arról számolt be, hogy egy ízben elrabolt gyermekek egy csoportját sikerült kiszabadítani a szervezet autójából. Mint mondta, a gyermekek ugyanabba az iskolába jártak, és szüleik tengerparti strandolásra engedték el őket, ám ehelyett egy furgon hűtőterében találtak rájuk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top