Aktuális

Ukrán válság – a Külügyminisztérium aggodalommal figyeli a Krím félszigeten kialakult helyzetet

A Külügyminisztérium aggodalommal figyeli a Krím félszigeten kialakult helyzetet és a jelentős orosz csapatmozgásokat – közölte a tárca szombaton az MTI-vel.

Ukrán válság - A Külügyminisztérium aggodalommal figyeli a Krím félszigeten kialakult helyzetetA közlemény felidézte, hogy a visegrádi négyek külügyminiszterei pénteki ukrajnai látogatásuk során mind a kijevi kormány vezetőitől, mind a donyecki régió politikai vezetésétől azt kérték, hogy minden érintett fél tartózkodjon az olyan provokatív lépésektől, amelyek a feszültség növekedéséhez és erőszak alkalmazásához vezethetnek.

A Külügyminisztérium álláspontja szerint a Krím félszigeten kialakult helyzet súlyosan veszélyezteti Ukrajna területi egységét és így a térség békéjét és biztonságát. A tárca hangsúlyozta: Magyarország elkötelezett Ukrajna szuverenitása és területi integritása mellett.

Az orosz parlament felsőháza szombaton jóváhagyta Vlagyimir Putyin elnök kérelmét, hogy az orosz állampolgárok védelmében Oroszország fegyveres erőt alkalmazhasson
Ukrajnában.

Percről percre az ukrán helyzetről, a Hír24 oldalon.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top