Aktuális

Légy résen: Magyarországot is utolérte a kedvességhullám!

Úgy látszik, a kedvességre nem lehet elég gyorsan reagálni: máris utolérte Magyarországot az új mozgalom!

Tegnap még annak örültünk, hogy a világ számos pontján egyre többen csatlakoznak a RAKNomination nevű mozgalomhoz, ma pedig már hivatalosan is megérkezett a játék Magyarországra. A mozgalom lényege, hogy véletlenszerűen kedveskedünk egy számunkra ismeretlen embernek, ezt videóra vesszük, majd a videó végén megnevezzük azt az ismerősünket, akinek 24 órán belül el kell készítenie saját, hasonló felvételét.

Hétfői cikkünk után egy olvasói levél hívta fel a figyelmünket rá: már itthon is elkészült az első néhány videó. Vaszaron egy fiatal fiú, Tóth Gyula ment ki az utcára néhány nappal ezelőtt, kezében rózsákkal, melyeket az utcán szembejövő néniknek és egy kismamának ajándékozott oda. Mint kiderült, az egyik néninek éppen aznap volt a házassági évfordulója és közelgett a születésnapja is, így különösen örült a váratlan meglepetésnek. Gyula egy Pápán élő amerikai ismerősétől hallott a dologról. “A virágozás nem teljesen az én ötletem volt, de a virágot sokan szeretik, ezért azt gondoltuk, ezzel biztosan örömet lehet okozni – meséli. – Nem vagyok izgulós típus. Vártam, hogy mit fognak reagálni az emberek, és azt kaptam, amire számítottam: örültek neki. Bár egy néni nem fogadta el a rózsát. Azt nem tudom, miért” – mondja a tapasztalatokról. Gyula egyébként most lesz 19 éves, az egyik általa megnevezett lány pedig éppen ma készítette el saját videóját. A srác azt mondja, a környezetéből csupa pozitív visszajelzést kapott, “azt mondták, nem csalódtak bennem, és hogy igazi úriember vagyok. Páran pedig azt is mondták, örülnek, hogy ilyen normális dolgot csinálunk”.

A videóért kattints a képre!

Légy résen: Magyarországot is utolérte a kedvességhullám!

Hétfőn délelőtt aztán megszületett a játék hivatalos magyar oldala is Véletlenszerű Kedvesség névvel. Az oldal egyik létrehozója Szinovszki Léna, aki elmesélte, egy barátja, Rezsek Győző hívta fel a figyelmét a külföldi videókra . “Győző megmutatott egy angol nyelvű cikket erről a programról, és megkérdezte, mi lenne, ha elkészítenénk mi is egy felvételt, hozzá pedig létrehoznánk az oldalt” – meséli. Győző a saját videóján egy fiatal férfinak fizeti ki meglepetésből a parkolását, konkrét személyt pedig azért nem nevez meg, mert az egész országot invitálja inkább a játékba.

Léna egy plüsszebrával ajándékozott meg egy nénit. “A néni elmesélte, hogy sok unokája van, és gyűjtik a plüssállatokat. Első reakciója a kérdés volt, hogy mit kell ezért csinálnia, és nagyon megörült, amikor kiderült, hogy ez mindössze egy ajándék – mondja Léna. – A nénivel utána még hosszabban beszélgettem. Elmondta, hogy ő is szívesen csatlakozna ehhez a kezdeményezéshez, mert nagyon jó érzés volt váratlanul ajándékot kapni.”

Beszélgetésünkkor a magyar oldal még csak hét órája indult el, de már több mint százan csatlakoztak hozzá, tehát itthon is nagy örömmel fogadták a programot, és várhatóan egyre többen fognak csatlakozni tettekkel is. Amikor Lénát arról kérdezem, milyen érzés volt végrehajtani a küldetést, elmosolyodik: “Furcsa volt. Kicsit zavarba ejtő a helyzet mindkét fél számára, mert szokatlan a szituáció, de jókedved lesz tőle. Nekem teljesen feldobta a napomat!” Azt mondja, nem szeretne itt megállni, még vannak meglepetések a tarsolyában. Ezekről nem szeretne részleteket elárulni, csak annyit, hogy olyan embereknek szeretne örömet okozni, akiknek valóban szükségük van rá. Bár természetesen erről is készít videót, a célja leginkább az, hogy mosolyogjanak és feltöltődjenek a meglepettek, hiszen egy apróság is egészen sokat jelenthet annak, aki kapja.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top