Aktuális

Felújítják a Vakok Intézetét

A 715 millió forintos, öt hónapig tartó beruházással kívül-belül megújítják, akadálymentessé és komfortosabbá alakítják a zuglói Hermina úti intézményt.

A 650 millió forintos hazai és 65 millió forintos uniós forrásból indított program során többek között átalakítják az energetikai berendezéseket, felújítják a homlokzatot, új nyílászárókat építenek be, és megújítják a lakótereket és a belső berendezéseket is.

A most kezdődő beruházás során mind a régi, mind pedig az új épületet felújítják, ezért a lakókat erre az időre – várhatóan július 17-éig – társintézményekbe költöztették. Az intézetben több új, speciális fejlesztőhelyiséget is kialakítanak majd: lesz barkácsszoba, informatikai terem, valamint egy apartman is, ahol például – akár bejáróként – meg lehet tanulni a csecsemőgondozást, a főzést, a mosogatást, a vasalást, tehát mindazt, amire a mindennapi önálló élethez szükség lehet. A felújított épületrészek kerekes székkel is teljes egészében körbejárhatók lesznek.

A cél az, hogy a látássérültek a lehetőségeikhez képest önállóvá váljanak, és minél jobban integrálódjanak a társadalomba, ezért minőségi és “otthonközeli” szolgáltatásokkal várják majd a látássérülteket.

Magyarországon több mint 80 ezer látássérült ember él, és évente 4-6 ezren veszítik el a szemük világát.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top