nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Ez van!
Melegveréssel tiltakoznak a melegverés ellen

Melegveréssel tiltakoznak a melegverés ellen

Melegeket rugdosnak sportolók – gyomorszorító kisfilmet készített egy meleg jogvédő szervezet, a homoszexuális embereket hátrányosan kezelő orosz törvényekkel szembeni tiltakozásként. Egy másik kisfilmben pedig egy norvég sportszergyártó leszbikus csókkal nyomatékosítja, mennyire értelmetlen homofóbnak lenni.
Jámbor Eszter
Jámbor Eszter
f Ajánlom

Ünneplő meleg pár, még egy csók is elcsattan. Közben a focipályán valamire készülnek a sportolók, azt hinné az ember, meccsre, de sajnos nem. Bírók pontozzák, ahogy nekiesnek a meleg párnak, tényleg csak erős idegzetűeknek ajánljuk. Ütik, rúgják őket csak azért, mert melegek, a közönség pedig közben tombol, szurkol, mintha valódi sporteseményt látna. A videó végén pedig kiírják, melyik országokban milyen szankciókra számíthat valaki, ha a saját neméhez vonzódik. Oroszországban pénzbüntetésre, Iránban halálos ítéletre.

Egy melegek jogaiért küzdő nemzetközi szervezet készítette ezt videót. Korábban megírtuk, magunk is mennyire felháborítónak tartjuk az efféle kirekesztő hozzáállást a kérdéshez, és persze nem hisszük azt, hogy Oroszországban mindenki homofób melegverő lenne, ahogy azt sem, hogy bármelyik embert kevesebb jog illet meg azért, mert homoszexuális. Épp ez a lényeg, amit a videó is sugall: a homofóbia nemzetek felett álló kérdés: sajnos mindenhol a világon létezik – és bizony homofóbia az is, ha csak annyit mondunk: “nekem semmi bajom velük, csak ne tudjak róla, ne lássam, ne »mutogassák«, ne vonuljanak fel”.

És feloldásul itt egy lazább, vicces videó ugyanebben a témakörben. Egy feszes fenekű, csinos nő végigvonul a reptéren egy norvég sportszergyártó reklámjában, a pasiknak folyik a nyáluk, asszonyok pofozzák meg férjeiket, mert rápillantottak a végzet asszonyára. A csattanót pedig nézzétek meg a videóban:

Megosztás Facebookon