Aktuális

Ingyenes ruhabolt szegényeknek

A szegénysorban vagy utcán élők közül sokan idejét sem tudják már, mikor jártak utoljára ruhaboltban, és mikor kaptak segítséget ahhoz, hogy a hozzájuk leginkább illő darabot válasszák. Bloggerünk egy nemes kezdeményezésről számol be.

A közelmúltban látott napvilágot egy különleges kezdeményezés, aminek köszönhetően nemcsak néhány új ruhadarabbal gazdagodnak a rászorulók, hanem felbecsülhetetlen értékű élményekkel, érzelmekkel is. A The Street Store nevet viselő jótékonysági akció Dél-Afrikából indult útjára, és a világ bármely pontján megvalósítható!

Ingyenes ruhabolt szegényeknek

Ennek keretében a szegény sorsúak és a hontalanok az utcán rögtönzött ruhaboltban válogathatnak az adományozóktól érkező ruhák közül, és személyre szabott tanácsokat is kérhetnek a megfelelő fazon, szín vagy méret kiválasztásában.

Ingyenes ruhabolt szegényeknek

Annak ellenére, hogy Dél-Afrika a kontinens leggazdagabbnak tartott régiója, továbbra is nagy a társadalmi egyenlőtlenség, minden második gyerek rendkívül szegény családban nevelkedik. Az utcán nyitott ideiglenes “ruhaüzletből” bármelyik árucikk ingyen elvihető, az önkéntesek pedig – akik összegyűjtik, csoportosítják és a lehető legszebben elrendezik a ruhákat – udvariasan bánnak a “vásárlókkal”.

Ingyenes ruhabolt szegényeknek

Amikor Fokvárosban megnyitotta nem létező kapuit az első Street Store, egyetlen nap leforgása alatt ezer rászoruló jutott új ruhához.

A kezdeményezésről bővebben az Elveszett-meglett blogon olvashatsz, sőt csatlakozhatsz is az akcióhoz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top