nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Aktuális
Ingyen étkezhet 550 ezer gyerek a nyáron

Ingyen étkezhet 550 ezer gyerek a nyáron

A tavalyinál 10 százalékkal több pénzt fordíthatnak erre az önkormányzatok az idén.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

Mintegy 550 ezer gyermek részesülhet ingyenes étkeztetésben a nyáron. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának elkészült rendelettervezete szerint összesen 2,64 milliárd forint jut az önkormányzatok által szervezett ingyenes nyári gyermekétkeztetésre az idén. A leghátrányosabb önkormányzatoknak önrésszel sem kell hozzájárulniuk az állami támogatáshoz – írja a Magyar Nemzet.

A rendelettervezet szerint az étkeztetés alapanyagára szánt összeg legalább 30 százalékát az önkormányzat 40 kilométeres környezetében található őstermelőtől, kistermelőtől, mikrovállalkozástól vagy családi vállalkozástól származó beszerzésre kell fordítani.

A települési önkormányzatoknak május 9-ig kell felmérniük az igényeket, május 15-ig kell eljuttatniuk a kérelmeket az államkincstárhoz. A miniszter június 6-ig dönt a kérelmekről.

Civil Díj 2019 Érezted már úgy, hogy tennél – másokért, magadért, egy élhetőbb közegért –, de nincs időd, erőd, energiád, pénzed, lehetőséged? A civil szervezetek bebizonyítják, hogy van. Mindig van még egy kis hely bennünk, az időnkben arra, hogy holnap eggyel tovább lépjünk, mint ahol ma tartottunk. És hogy a mi valóban MI legyen. Hogy egymásban, közösségben is gondolkodjunk. Ha már késznek érzed magad erre, csatlakozz! Ha még nem, akkor csak higgy bennük – és szavazz rájuk! Ki legyen a Civil Díj 2019 közönségdíjasa?


Szavazok!

Megosztás Facebookon