Aktuális

Korhatár nélkül lehet pályázni a Diplomamentő Programra

Módosult a korhatár, és szélesedett a választható nyelvek köre.

Korhatár nélkül lehet jelentkezni márciustól a Diplomamentő programra – jelentették be a Nemzetgazdasági Minisztériumnál. A döntés értelmében ugyanakkor bekerül a választható nyelvek körébe a német és az angol mellé a francia nyelv, továbbá nem lesz állampolgársághoz kötve a programba való belépés.

A január 22-én bejelentett Diplomamentő programmal a kormány annak a mintegy 10 ezer fiatalnak a nyelvtanulását támogatja, akik már államvizsgáztak, nincs hallgatói jogviszonyuk, de a nyelvvizsga még hiányzik a diplomájukhoz. Erre 3 milliárd forintos forrás áll rendelkezésre. A programot eredetileg legfeljebb 35 évesek magyar állampolgároknak szánták, és angol, valamint német nyelvtanfolyamokhoz lehetett volna igénybe venni.

Az NGM-hez több észrevétel érkezett a bejelentés óta; ezek közül a legtöbb javaslat a potenciális résztvevők részéről, a 35 éves korhatárral, a program francia nyelvvel történő kibővítésével, valamint a pályázók körének magyar állampolgárokra korlátozásával kapcsolatban. A tárca szerint ezek a felvetések összeegyeztethetők a program alapvető célkitűzéseivel, így módosították az eredeti pályázati kiírást.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top