Aktuális

Különvált a francia elnöki pár

A volt first lady elhagyja Párizst egy időre, és Indiába utazik.

Különvált a francia elnöki pár két héttel azután, hogy egy bulvármagazin leleplezte: Francois Hollande államfőnek viszonya van Julie Gayet színésznővel. A hírt a köztársasági elnök maga közölte szombat este a francia hírügynökséggel.

Hollande – aki bukósisakjával divatot teremtett – jelezte, hogy magánemberként és nem államfőként szólalt meg, miután a magánéletéről van szó. „Tudatom, hogy véget ér a közös életem Valérie Trierweilerrel” – fogalmazott az elnök.

Különvált a francia elnöki pár

A Paris Match 48 éves újságírónője a 2000-es évek közepe óta élt együtt Hollande-dal, aki soha nem volt nős. Négy gyermekének anyja Ségolene Royal, a 2007-es elnökválasztás szocialista jelöltje, akivel több mint két évtizedig élt együtt. A Le Journal du Dimanche című lap úgy értesült, hogy az elnöki pár csütörtökön egy közös ebéden tisztázta a különválás részleteit.

Különvált a francia elnöki párA 41 éves Julie Gayet-val folytatott viszonyáról szóló híreket az elmúlt napok során Hollande sem megerősíteni, sem cáfolni nem akarta. Január 14-én tartott sajtótájékoztatóján viszont jelezte, hogy a február 11-én esedékes egyesült államokbeli útja előtt – ahova eddigi élettársa is hivatalos – „tisztázza” a magánéleti helyzetét a közvélemény előtt. Az üggyel kapcsolatban ugyanis felmerült a kérdés, hogy vajon az elnök élettársa továbbra is betölti-e majd Franciaország first ladyjének nem hivatalos pozícióját, és elkíséri-e az elnököt hivatalos látogatásaira.

A bulvárlap leleplezése óta Valérie Trieweiler nem jelent meg a nyilvánosság előtt. Öt nappal ezelőtt jött ki a kórházból, ahol nyolc napot töltött, miután idegösszeomlást kapott, amikor kiderült, hogy az elnöknek viszonya van Gayet-val. A volt first lady mostanig a versailles-i kastély parkjához közeli Lanterne nevű elnöki rezidencián pihent, amelyet szombat délután elhagyott. Pénteken bejelentette, hogy vasárnap Indiába utazik az Action contre la faim (Mozgalom az éhség ellen) nevű humanitárius szervezet támogatására. Az út költségeit magáncégek állják.

Ha érdekel, mennyire máshogy állnak a franciák egy félrelépéshez, és hogyan kezelnek egy ilyen helyzetet az asszonyok, olvasd el az elnök botrányáról, a francia nő mítoszáról és a francia szeretők státuszáról szóló háttérírásunkat!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top