Aktuális

Betámadta a hó a Dunántúlt – fotók!

Az ország útjai sónedvesek, latyakosak, de járhatók. A Dunántúl déli részén viszont már intenzívebben havazik, egyre nagyobb területen marad meg a hó. Az Alföldön és a Dunántúl déli felén élénk széllökések tapasztalhatók.

A katasztrófavédelem megyei szervezetei felkészültek a teendőkre, az érintett négy megyében több mint 400, polgári tulajdonú munkagépet és tehergépjárművet helyeztek készenlétbe. A közútkezelők délelőtt 74 munkagéppel takarították az utakat, a kritikus szakaszokon két-három alkalommal sóztak.

A Dunántúl nyugati, déli részén, valamint Csongrád megye területén a fő- és alsóbb rendű utak sónedvesek, Nagykanizsa és Nagyatád térségében latyakosak. Az M1 autópálya komáromi és lébényi, az M5-ös balástyai és makói szakasza, az M43-as autópálya, az M6 Tengelictől délre, valamint az M7-es autópálya a 200 kilométerszelvényig sónedves, onnan a határig latyakos, de jól járható. Az országban járhatatlan útszakasz, elzárt település nincs.

Megnézem
Összes kép (1)

 

Baranya megyében már éjszaka megkezdték az utak sózását, amelynek köszönhetően a csapadék nem okozott komolyabb fennakadást a közúti közlekedésben. Pécs, Komló, Mohács és Siklós térségében is egyre intenzívebb a havazás.

Somogy megyében délelőtt Nagyatádon, Barcson, Kaposváron, Marcaliban, Böhönyén, Kadarkúton és Tabon hó hullik, Balatonbogláron gyenge hószállingózás tapasztalható, Csurgóról erős havazást jelentettek. Zala megye valamennyi járásában is havazik.

Tolna megyében is felkészült a katasztrófavédelem a rendkívüli helyzetek kezelésére, az előzetesen azonosított kockázati helyszínekhez tartozó melegedők, parkolók, szükségszálláshelyek, valamint a munkagépek is bevetésre készen állnak.

Egy napon belül 10 centimétert meghaladó hó hullhat még Békés, Csongrád, Fejér, Vas és Veszprém megyében. Ezért ezekre a területekre citromsárga, vagyis elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. Ezek közül Bács-Kiskun, Fejér, Vas és Veszprém megyében a hófúvás miatt is elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.  Békés és Csongrád megyében az ónos eső miatt is elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top