Aktuális

Családon belüli erőszak áldozatain segít a vak kutyus

A legnagyobb zajban, messziről is meghallja, ha egy gyerek sír, és azonnal rohan hozzá.

Xander kutya kölyökkorában súlyos fejsérülést szenvedett, aminek következtében mindkét szemét el kellett távolítani. Eredeti gazdái aztán tíz hónapos korában leadták egy menhelyen. Egy házaspár, Rodney és Marcie azonban meglátta a lehetőséget a vak kutyusban. „Azonnal megszerettem, a személyiségét és mindent. Azt mondtam: örökbe fogadom ezt a kutyát, mert fantasztikus terápiás kutya lesz belőle” – mesélte Rodney.

A kutyus sikeresen tette le a terápiás kutya minősítéshez szükséges vizsgát, majd gazdájával egy olyan szervezet tagja lett, amely családon belüli erőszak áldozatain segít. „Bárkivel szeretek időt tölteni, akinek társaságra, vigasztalásra van szüksége vagy magányosnak érzi magát” – írták Xander nevében a kutya weboldalán. Mindemellett a négylábú erőszak-megelőző iskolai programokon, illetve különféle rendezvényeken is részt vesz. Különleges érzéke van a síró gyerekekhez: akár a legnagyobb zajban, messziről is meghallja, ha egy gyerek sír, és azonnal odarohan felvidítani.

„Nagyszerű lenne, ha Xandernek nem lenne dolga, ha többé egyetlen gyereket sem bántalmaznának” – jegyezte meg a gazdája.

Családon belüli erőszak áldozatain segít a vak kutyus

Forrás: Yahoo News

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top