Aktuális

Borravalóból megy vissza tanulni a pincérlány

A fiatal lánynak nem volt könnyű élete, mégis hálás a sorsnak.

Abigail Sailors
Abigail Sailors

A 18 éves, amerikai Abigail Sailors kisgyerek volt, amikor az édesanyja súlyos agysérülést szenvedett. Az apja nem tudta gondozni őt és négy testvérét, ezért a gyerekkoruk jelentős részét nevelőszülőknél töltötték, végül egy házaspár mind az ötüket örökbe fogadta. A lány érettségi után főiskolára ment, ám pénzhiány miatt fel kellett függesztenie a tanulmányait. Pincérnőnek állt, abban a reményben, hogy a keresetéből és a borravalókból össze tudja spórolni az iskola folytatásához szükséges összeget.

Nemrégiben két férfi tért be az étterembe, akiket Abigail szolgált ki. A vendégek megkérdezték a feltűnően mosolygós lányt, hogy mitől ennyire boldog. Abigail röviden elmesélte nekik az élettörténetét és azt, hogy az örökbefogadó szülei mennyire csodálatos emberek. „Nem tudom mi lett volna belőlem nélkülük. Ők formáltak azzá, aki vagyok” – fogalmazott. A jelenlegi nehézségeit sem titkolta el, de mint mondta: „Hálás vagyok mindazért, amin keresztülmentünk. Úgy állok hozzá, hogy isten megáldott egy csomó dologgal. Jól vagyok. Csak ez számít.”

Az egyik férfi ekkor elővette a csekkfüzetét és három csekket töltött ki. Az egyiket 5000 dollárról, hogy a lány fedezni tudja a tanulmányait, a másikat 1000 dollárról az egyéb költségeire, a harmadikat pedig 100 dollárról, további borravaló gyanánt. Abigail el sem akarta hinni, ami történik vele. „Megpróbáltam megköszönni nekik, de ők azt mondták: köszönd istennek!” – mesélte a lány.

Abigail a nagylelkű adománynak köszönhetően napokon belül visszatérhet a főiskolára. „Ez örökre megváltoztatta az életemet és az érzéseimet. Határozottan másképp látom az életet. Mindig adhatsz többet” – mondta a lány.

Forrás: Yahoo News

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top