Szabadidő

Dívák karácsonya

Rost Andrea, a világ színpadainak egyik ünnepelt lírai szopránja és nagyszerű partnerei: Wiedemann Bernadett, Rálik Szilvia és Rácz Rita együtt lépnek fel a Magyar Hospice Alapítvány javára. A Dívák Karácsonya Operagála 2013. december 29-én lesz a Művészetek Palotájában. A koncerten Héja Domonkos vezetésével közreműködik az idén 20 éves Óbudai Danubia Zenekar.

„Nagyon fontosnak tartom azt az áldozatos munkát és szeretetteli gondoskodást, amit az alapítvány orvosai, nővérei, önkéntesei a betegekért és hozzátartozóikért nap mint nap végeznek. Művésztársaimmal együtt magam is hozzá kívánok járulni ahhoz, hogy minél több rászoruló kapjon szakszerű segítséget” – mondta Rost Andrea arról, hogy miért vállalta a fellépést.

Dívák karácsonya

 

A Magyar Hospice Alapítvány – felismerve a családi kapcsolatokban rejlő erőt – több mint húsz éve dolgozik azért, hogy a daganatos betegek aktív kezelésük lezárulása után hozzájussanak a megfelelő fájdalomcsillapításhoz és lelki támogatáshoz. A gyógyíthatatlan rákbetegek lehetőleg saját otthonukban, valamint szükség esetén a budapesti Hospice Házban kapnak teljes körű egészségügyi ellátást. A hospice mindenki számára térítésmentes, hiszen az emberhez méltó élet az utolsó pillanatokban is mindannyiunk alapvető joga.

Dívák karácsonya

 

„Szerintem az a sikerélmény, ha egy ember olyan módon tud meghalni, hogy úgy érezheti, le tudta zárni az életét. Ott van mellette a családja, és tényleg békében, nyugalomban és lehetőleg fájdalommentesen tölti utolsó napjait, heteit. Én azt gondolom, hogy ennek elérése munkánk célja” – Jakus Nikoletta, nővér.

 

A jótékonysági koncertre jegyek kaphatók a Müpa pénztáraiban >>>

www.jegy.hu, www.jegymester.hu

 

 

 

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top