Aktuális

Megbírságolták a monoklis képviselőnőket

Pénzbüntetést ért Vadaiék múlt heti tüntetése.

A(z) “Szerinted túlzás a pénzbüntetés?” című szavazás véget ért!
A szavazók többségének véleménye szerint:
igen

130 ezer forinttal csökkentette a Demokratikus Koalícióban politizáló független Vadai Ágnes és Szűcs Erika tiszteletdíját a parlament Kövér László javaslatára. A házelnök a pénzbírságot azzal indokolta, hogy a két politikus a plenáris ülésen tanúsított magatartásával súlyosan megsértette az Országgyűlés rendjét.

A DK több női politikusa a nőkkel szembeni erőszak ellen tiltakozott az Országgyűlés múlt keddi ülésén. A napirend előtti felszólalások elhangzása után Vadai Ágnes az ülésteremben, öt társa pedig egy üléstermi páholyban az egyik szeme környékén monoklihoz hasonló lila szemfestéssel jelent meg. A páholyban lévők pedig egy-egy lapot is feltartottak „Fideszes fiúk! Az asszony verve jó?”  felirattal.

Forrás: A DK Facebook-oldala
Forrás: A DK Facebook-oldala

Vadai hétfőn azt nyilatkozta, aki megszavazza a rájuk kiszabott büntetést, azzal azt üzeni, hogy a magyar parlamentet nem sérti „egy nőverő jelenléte”, és burkoltan támogatja is ezt a magatartást.

A hétfői szavazáson a tiszteletdíj-csökkentést a Fidesz-KDNP politikusai mellett három független is megszavazta, köztük az asszonyverő Balogh József.

A festet monokli amúgy csak egy a számos provokáció közül, melyhez napjainkban a nők fordulnak. Cicimutogatás, felvonulás, művészi performansz, egytől-egyig a női egyenjogúság kivívása érdekében.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top