nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Aktuális
Bántalmazott istennők a nők elleni erőszak ellen

Bántalmazott istennők a nők elleni erőszak ellen

Arcukon monoklikkal pózolnak indiai topmellek, akik a legismertebb hindu istennők "bőrébe bújtak".
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

Durga, Szaraszvati és Lakshmi istennők egy családon belüli erőszak elleni figyelemfelhívó kampány főszereplőivé váltak. Arcukon, karjukon zúzódásuk, ütések, sebesülések nyomai, szemük alatt pedig hatalmas monoklik látszódnak. A legismertebb hindu istennőket valójában indiai modellek testesítik meg, Durgáékat ugyanis újrafotózták, újraértelmezve a régi festményeket

A fotók a Bántalmazott istennők című figyelemfelkeltő kampány számára készültek, amely igencsak megosztotta az indiai közvéleményt. Többen kifogásolták, hogy az istennőket is belekeverték a nők elleni, családon belüli erőszak elleni küzdelembe.

A kampány egyik fotója
A kampány egyik fotója

 

A szokatlan kampánynak azonban igenis komoly mondanivalója van: arra hívja fel a figyelmet, hogy miközben India-szerte egyre nő az erőszakos esetek száma (a nők több mint 68 százaléka családon belüli erőszak áldozatává vált), addig a vallásban istenként imádják a nőket.

Idehaza a pécsi focisták lettek egy most induló, hasonló indíttatású kampány arcai. A PMFC-MATIAS klub sportolói arra akarják felhívni erőszakoskodó társaik figyelmét, hogy a nők bántalmazása megvetést érdemel.

Megosztás Facebookon