Aktuális

Üzentek nőverő férfitársaiknak a pécsi focisták

A pécsi fociklub játékosai a nők elleni erőszak ellen léptek fel. A most induló kampánnyal férfitársaik figyelmét szeretnék felhívni.

A világon minden harmadik nőt megerőszakolnak élete során, csak Magyarországon minden héten egy nő belehal partnere bántalmazásába. A helyzet javítása érdekében a PMFC-MATIAS (Pécsi Mecsek FC), a Karbon Kör Sportegyesület, a NŐ az Esély Egyesület és Pécs támogatásával nagyszabású figyelemfelhívó, 8 hónapig tartó, szemléletformáló kampány indul Pécsett „Férfiak a Nőkért” címmel – írja a pécsma.

A szervezők a kampány szlogenjét – „Az igazi férfi nem bánt nőt, az igazi férfi nem erőszakos” – a PMFC-MATIAS focistái szájába adták, mert úgy vélik, az üzenet így biztosan eljut a férfiakhoz. A sportolók nemcsak óriásplakátokon hirdetik, hanem olyan pólókban futnak majd be a pályára, amelyen ugyancsak ez a kulcsmondat szerepel. „A mérkőzésekre kijáró fiúkat, férfiakat próbáljuk megszólítani, nevelni, és bízunk benne, hogy képesek vagyunk a szemléletformálásra” – mondta Halász Gábor klubigazgató. Az ötletgazda Gyenese Andrea, a NŐ az Esély Egyesület alelnöke, aki egyetemista korában kis híján nemi erőszak áldozata lett. Azóta sem sétál éjszaka egyedül a városban, és tenni akar azért, hogy megváltozzon az emberek hozzáállása.

A kampány óriásplakátja - forrás: pecsma.hu
A kampány óriásplakátja – forrás: pecsma.hu

Pécs alpolgármestere, Csizi Péter támogatja, hogy a szemléletformáló kampányt a pécsi focisták képviseljék.  Egyetért azzal, hogy a férfiak feladata felhívni erőszakoskodó társaik figyelmét arra, hogy a nők bántalmazása megvetést érdemel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top