Aktuális

Tokiói nagykövet lett JFK lánya

Jóváhagyta Caroline Kennedy, a néhai John F. Kennedy elnök lánya tokiói nagyköveti kinevezését az amerikai szenátus. A japán kormány üdvözölte az újdonsült diplomatát.

Tokiói nagykövet lett JFK lányaA szenátus egyhangúlag szavazta meg az 55 éves Kennedy kinevezését. Tokióban Szekó Hirosige kabinetfőtitkár-helyettes üdvözölte az első amerikai nagykövetnő kinevezését Japánba. “A japán kormány támogatja a nők nagyobb társadalmi és munkaerő-piaci szerepvállalását, és reméli, hogy mostantól a szigetországi eseményeket női nézőpontból is jelentik majd Washingtonba” – jegyezte meg.

Mint Caroline Kennedy korábban hangsúlyozta, alázattal kívánja képviselni apja örökségét, amelynek középpontjában a két demokratikus állam közötti kapcsolatok szorosabbra fűzése állt.

A jogi végzettségű Kennedy-sarj karrierje során eddig könyveket írt és társadalmi szervezeteket vezetett. A nagyköveti kinevezést annak köszönheti, hogy már 2008 óta Barack Obama elnök egyik legfőbb támogatója a Demokrata Pártban.

Idén novemberben lesz egyébként 50 éve, hogy Dallasban meggyilkolták az Egyesült Államok elnökét, John F. Kennedyt. A dinasztia történetében nem ez volt az első, és nem is az utolsó tragédia. A NLCafén korábban megjelent összeállításunkban a családot ért legnagyobb tragédiákról olvashatsz.  

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top