Aktuális

Listázzák, hol tilos a hajléktalanoknak Budapesten

Még idén hatályba léphet a szabály.

Novemberre elkészülhet a főváros új rendelete, amely a szabálysértési törvény módosítása nyomán meghatározza azokat a területeket, ahol tilos lesz életvitelszerűen tartózkodni. Mint Tarlós István főpolgármester elmondta, szeretné, ha a szabály még az idén hatályba is lépne.

A tervezetben felsoroltak bizonyos területeket, amelyeken tilos lesz életvitelszerűen tartózkodni, közéjük tartozik egyebek mellett 29 kiemelt aluljáró, továbbá hidak, felüljárók, az azokhoz vezető utak, lépcsők, de a lista a kerületek véleménye alapján változhat. Ezek mellett gyermekjóléti, köznevelési feladatokkal összefüggő területeken, játszótereken tiltanák meg az életvitelszerű tartózkodást.

Listázzák, hol tilos a hajléktalanoknak Budapesten

Szabálysértést az követ el, aki az életvitelszerűség vélelmezhetősége mellett védett területen tartózkodik és onnan hatósági személy felkérésére nem távozik.

A főpolgármester elmondása szerint összesen 6200 hajléktalanról tudnak gondoskodni, az átmeneti szállások már most tele vannak, de további krízishelyeket nyithatnak meg. Még az idén tovább javítják a szolgáltatás minőségét, növelik a férőhelyek számát, speciális mentőautókat rendszeresítenek, és erősítik a szociális munkások, a mentősök, a rendőrök és a rendészeti igazgatóság együttműködését.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top