Aktuális

Egyetemi dress code: ezt válaszolta a minisztérium

Az Emmi szerint belső ügy a kaposvári dress code.

A magyarországi egyetemek és főiskolák belső ügye az öltözködési szabályok meghatározása – reagált a kaposvári esetre a Felsőoktatásért Felelős Államtitkárság (Emmi). Állításuk szerint ebbe a kérdésbe a kormányzatnak nincs beleszólása. Közleményükben arra is kitértek, hogy nem a kormány rendelte el a felsőoktatásban részt vevő hallgatók megjelenésére vonatkozó szabályt, hanem arról a Kaposvári Egyetem rektora saját hatáskörben döntött.

Mint korábban megírtuk, október elsejétől rektori utasítás szabályozza, miként kell öltözködniük a Kaposvári Egyetem hallgatóinak és oktatóinak. Az „irányadó öltözködési szabályokról” kiadott utasítás kiterjed a Kaposvári Egyetem minden dolgozójára és hallgatójára, kivéve azokat, akik munka- vagy védőruhát viselnek. Külön szabályok vonatkoznak az oktatókra és a hallgatókra, megkülönböztetve a férfiak és a nők számára a hétköznapokon, illetve a vizsgákon, hivatalos rendezvényeken előírt viseletet.

Fotó: MTI
Az egyik tüntető – Fotó: MTI

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának választmánya keddi ülésén tárgyal a kérdésről.

Hétfőn egy strandpapucsos demonstráció volt az egyetemen, amelyen azonban alig ötvenen vettek részt, pedig korábban csaknem kétszázan jelezték részvételüket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top