nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Aktuális
Életében először járt Pesten Nikolett

Életében először járt Pesten Nikolett

Tizedmagával él nevelőszülőknél Dani Nikoletta, akinek az volt a vágya, hogy láthassa a Parlamentet. Felhívásunkra egy parlamenti képviselő jelentkezett – így Niki még a "titkos folyosókra" is bejuthatott.
Avatar
Fotó: Bozsits József
f Ajánlom

„Anyukám nevezett be az akcióra. Csak tegnap tudtam meg, hogy kapok egy nagyszerű lehetőséget, mert még nem jártam Budapesten. Örülök neki, hogy feljutok, és láthatom többek között a Parlamentet is!” – így írt a tizennyolc éves Dani Nikoletta a 33 kívánság akciónak.

A kislány Orosházán lakik tizedmagával: nevelőszülei nyolc gyermeket fogadtak a családba. Először öt testvér érkezett – köztük Niki –, majd ahogyan születtek a további tesók, ők is hozzájuk kerültek.
Nem könnyű kijönni a havi pénzből, de mindent megtesznek a megélhetésért, az apa például maga süti a kenyeret… Niki imádja a testvéreit, igazi gondoskodó típus. Pesten még nem járt, de amióta hallott a Parlamentről, azóta nagyon szeretné látni.

17 Fotó megtekintése

33 kívánság - Niki a Parlamentben


Felhívásunkra többek között Lengyel Szilvia parlamenti képviselő jelentkezett: szívesen megmutatná munkahelyét a kislánynak. Múlt héten vendégül látta őt és testvérét, Hajnalkát.

Kupolacsarnok, kék szalon, felsőházi ülésterem: a lányokat lenyűgözték a hatalmas méretek. Szilvia segítségével oda is bejuthattak, ahová a turisták nem. „A zegzugos folyosókon járva igazán átérezhették a ház hangulatát” – meséli a képviselő, aki elmesélte azt is, hogyan dolgoznak, miként történik a szavazás.

Már önmagában a budapesti forgatag nagy élmény volt Nikinek: hatalmasnak találta a várost. A parlamenti séta után jártak a Várban a Mátyás-templomnál, a Halászbástyán, ahol fesztiválba és minikoncertbe botlottak, majd sikló vitte őket. „Ebéd közben sokat meséltek a családjukról, nekem két gyerekem van, náluk nyolc… el sem tudom képzelni! Megható volt, ahogy arról beszéltek, mennyire szeretik a nevelőszüleiket, hogyan szervezik az életüket, hogy segítik egymást. Örülök, hogy meg tudtam nekik szervezni, és ilyen jól érezték magukat. Épp abban a korban vannak, amikor meghatározó lehet, mit tanulnak a történelemről. Nikoletta teljesen odavolt, de mindannyiunkat feltöltött ez a nap!”

Nézzétek meg a többi kívánságot is!

Civil Díj 2019 Érezted már úgy, hogy tennél – másokért, magadért, egy élhetőbb közegért –, de nincs időd, erőd, energiád, pénzed, lehetőséged? A civil szervezetek bebizonyítják, hogy van. Mindig van még egy kis hely bennünk, az időnkben arra, hogy holnap eggyel tovább lépjünk, mint ahol ma tartottunk. És hogy a mi valóban MI legyen. Hogy egymásban, közösségben is gondolkodjunk. Ha már késznek érzed magad erre, csatlakozz! Ha még nem, akkor csak higgy bennük – és szavazz rájuk! Ki legyen a Civil Díj 2019 közönségdíjasa?


Szavazok!

Megosztás Facebookon