Aktuális

Szokatlan ítélettel tették helyre a veszekedő házaspárt

Kettéválasztott lakásban marad együtt a veszekedős házaspár.

A gazdasági válság következményeképp rengeteg az olyan házaspár Spanyolországban, akiknek a házassága ugyan tönkrement, ám mivel nem tudnák fedezni a különélés, illetve a válás költségeit, ezért kényszerűségből együtt maradnak. Közéjük tartozik az a spanyol házaspár is, akiknek annyira elmérgesedett a viszonyuk, hogy a bírósághoz fordultak megoldásért.

Mivel a párnak van két közös kislánya, ezért a bíró semmiképp sem akarta az egyik szülőt utcára tenni, épp ezért úgy határozott, hogy a közös lakást – mely egyébként a férj szüleinek tulajdonában van – pontosan középen válasszák kétfelé, és mindkét fél csak a saját oldalán tartózkodhasson. A bíró ugyanakkor nem jelölte meg, hogy emeljenek falat, vagy elég lesz csak csík szigszalaggal jelölni a határokat, esetleg szalagot húzzanak ki a két terület közé, mint ahogy azt sem, hogy mi legyen azokkal a helyiségekkel – konyha, fürdőszoba –, melyekből csak egy található a lakásban.

„Nagyon szokatlan az ítélet, de talán más bírók is követik majd a példát, és igyekeznek új, akár extrém megoldásokat találni a hasonló esetekre. A gazdasági válság mindent megváltoztatott” – nyilatkozta egy spanyol ügyvéd a New York Timesnak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top