Aktuális

A gyámügynél kötött ki az úttesten átszaladó anyuka

Szabálytalanul futott át az úttesten a kislányával az anyuka, végül a gyámhivatalnál jelentették a rendőrök...

A gyámügynél kötött ki az úttesten átszaladó anyuka„Esett az eső, egyik kezemben fogtam a kislányom kezét, másikkal az esernyőt és a táskámat. Megálltunk az úttest előtt, s mivel tudtam, hogy csak jobbról jöhetnek autók, így arrafelé néztem. Nem láttam, hogy balra tőlem rendőrök állnak. Párat léptünk az úttesten, majd hallottam, hogy felszólítanak: »Jöjjön vissza!«” – mesélte az elég kacifántos történet elejét a nevét nem vállaló anyuka a Vas Népének.

Szerinte a szakadó esőben 20 percig tartott a rendőröknek a helyszíni bírságot kiszabni, és hiába mondta, hogy ha ezt a buszt lekési, nem tudja elhozni a kisfiát az óvodából, nem hatotta meg a rendőröket. Szerinte azzal hallgattatták el, amikor ezt szóvá tette, hogy akár 12 órára is bevitethetnék a szabálysértés miatt.

Panaszt tett, nem kellett volna

Végül 20 ezer forintra büntették, de ezzel a történetnek nincs vége. A pedagógusként dolgozó nő panaszt tett a rendőrök ellen, de csak rosszabb lett a helyzet, mert egy levélben értesítették, hogy mivel a négysávos úttesten akart átrohanni szabálytalanul a gyerekével, értesítették a gyámhivatalt.

Az illetékes gyámhivatal egy szép napon meg is jelent a családnál. Mindent megmutatott a kétségbeesett anyuka a gyerek Barbie házától a bizonyítványán keresztül még az oltási könyvét is. „Egyszerűen bármire képes lettem volna, csak lássák, érezzék, szeretjük a gyerekeinket” – tette hozzá az anyuka.

A gyámügyesek látták az édesanya elmondása szerint, hogy itt minden rendben van, de az eljárást hivatalból lefolytatták. „Én hivatalból a legjobb tudásom szerint nevelem és tanítom más gyerekét. Ezzel az eljárással azonban megkérdőjelezték azt, hogy az én saját gyerekem jó kezekben van-e” – fejtette ki az édesanya, miért érzi tarthatatlannak ezt az eljárást.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top