Aktuális

Padláson tartotta a Van Gogh-festményt

Egy eddig ismeretlen Van Gogh-kép került elő Norvégiában. Hamisnak hitte, így a padláson tartotta az egyébként eredeti Van Gogh-festményt a holland tulajdonosa.
Egy norvég iparos még 1908-ban vette meg az eddig ismeretlen Van Gogh-festményt, de miután megvette, Svédország francia nagykövete meglátogatta, és kijelentette, hogy ez bizony egy hamisítvány – írja a Guardian.

Így a festmény tulajdonosa dühében a padlásra száműzte a Napnyugta Montmajour-ban című 1888-as képet. Egyébként azért hitték, hogy nem igazi, mert nincs rajta a festő aláírása. Két évig nyomoztak, és vizsgálták a festményt, mire megállapították, hogy tényleg eredeti Van Goghról van szó.

A művész megemlítette egy testvérének írt levelében, de nem tetszett neki, és kudarcnak tekintette a montmajouri apátság romjait ábrázoló festményt. Az újonnan felfedezett képet a holland Van Gogh Múzeumban mutatták be, most egy neve elhallgatását kérő magángyűjtő tulajdona.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top