Aktuális

Utoljára lesz 30 fok feletti hőmérséklet júliusban

Utoljára lesz 30 fok feletti hőmérséklet júliusbanElégedettek lehetünk az elmúlt hét időjárásával: a mindig napos, többnyire meleg, esetenként nagyon meleg, de a kellemes szellővel épp elviselhető idő méltó a nyár közepéhez.

20 fok alatti csúcshőmérsékletet csupán a Skandináv-félszigeten, illetve attól keletre mérnek. A másik véglet – 35 fok körüli hőség – az Ibériai-félszigeten uralkodik. A Kárpát-medencében csütörtökön is folytatódik a napos idő, és erősödik a nappali felmelegedés.

Olyannyira, hogy július hátralevő részének legmelegebb napjai jönnek akár 32 fokos hőmérséklettel. A meleg csak vasárnapra enyhül néhány fokkal.

Az ország nagy részén csapadék nem lesz, legfeljebb helyenként egy-egy zápor, esetleg zivatar. Csak gyenge vagy mérsékelt szél várható.

A MeteoKlinika meteogyógyásza felhívja az allergiások figyelmét arra, hogy a pollenszórás tovább emelkedik, legnagyobb mennyiségben az útifű és a csalánfélék pollenjei okozhatnak panaszokat, de megjelent már a kender virágpora is a levegőben. Az allergiásoknak érdemes magas antihisztamin-tartalmú ételeket, italokat fogyasztani, például csalánteát.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top