Aktuális

Így gyűjtheted össze az önerőt egy lakáshitelhez

Nem szeretnéd a szüleid segítségét kérni a lakásvásárláshoz, de még nincs elegendő pénzed az önerőhöz? Olvasónk történetéből kiderül a megoldás.

Így gyűjtheted össze az önerőt egy lakáshitelhezMegtakarítás után jó befektetés

Szilvia 35 éves, és már 20 évesen, a főiskola ideje alatt elkezdett dolgozni, és eldöntötte, ha egyszer lakást vásárol, nem kéri a szülei segítségét, nem akarta őket ezzel terhelni. „A főiskola alatt is abban a szerencsés helyzetben voltam, hogy főállásban dolgozhattam, volt saját bevételem. Bár albérletben éltem, azért mindig sikerült félretennem egy kisebb összeget. Diplomázás után, már kellő szakmai gyakorlattal a hátam mögött, egy sokkal előnyösebb állást kaptam, ami ráadásul háromszor annyi fizetést jelentett. Ekkor döntöttem el, hogy a már elmúlt két évben félretett megtakarításomhoz tovább gyűjtögetek” – kezdi történetét Szilvia, aki végül három év alatt 600 ezer forintot tett félre. „Ez még nem volt elég egy lakáshitel önerőjéhez, de elég volt ahhoz, hogy biztos hozamú befektetésbe fektessem. Így 3 éves futamidejű állampapírba helyeztem a megtakarításomat” – folytatja olvasónk.

„Nem akartam, hogy a szüleim segítsenek”

A három év elteltével Szilviának sikerült annyi pénzhez jutnia, hogy a kinézett pici belvárosi lakás önerőjét letegye, és ezzel lakáshitelhez jutott. „Jól átgondoltam, minden szerződést elolvastam, mielőtt aláírtam volna a papírokat. Jelenleg szerencsére nem fizetek több törlesztőrészletet, mint amennyit pár éve albérletekre költöttem, de önerő nélkül nem sikerült volna lakáshoz jutnom. Én pedig nem szerettem volna a szüleim pénztárcáját terhelni, vagy arra kérni őket, hogy fedezetként »használhassam« a családi házukat.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top