Aktuális

Itt az év legfurcsább álláshirdetése

Féléves bejelentett munkaviszonyt ígérnek, és cserébe csak alkoholt kell inni otthon. Hihetetlennek tűnik? Talán nem is kell elhinni.

Apróhirdetésben keresnek fizetett alkoholfogyasztókat fél évre havi nettó 180 ezer forintért. A hihetetlennek tűnő ajánlat jobbnál jobb italokat, korlátlan fogyasztást és fergeteges hangulatot ígér. A leírás szerint egy szakdolgozat megírásához végeznek így kísérletet, nem is kellene állandóan vedelni, csak az a fontos, hogy 5 alkoholmentes nap nem telhet el egymás után.

Ki ad erre pénzt?

Itt az év legfurcsább álláshirdetéseA hirdetés oldala elképesztő népszerűségre tett szert, már 130 ezren látták és 27 ezren lájkolták. A rengeteg érdeklődésre és hitetlenkedők kérdéseire is válaszoltak a feladók. A dolog egyik legnagyobb szépséghibája első ránézésre, hogy honnan volna pénze összesen harminc darab fizetett alkoholizálóra egy csapat egyetemistának.

Erre többek között azt írják, a kísérlet előzménye egy zürichi tudományos diákkonferencia volt, ahol felvették a kapcsolatot egy égetett szeszt forgalmazó világcéggel. Mivel tetszett nekik a kutatásuk, még pénzt is adtak rá, és szabad kezet kaptak mindenben.

Kérdés, mi lehetett a kamugyanús hirdetés valódi célja. Mindenesetre kicsit hasonlít a dolog a Vatera kampányára, amiben egy Vera nevű megcsalt feleség bosszúból eladta a férje összes holmiját és értékét az online piactéren. Mi egyelőre értetlenül állunk a jelenség előtt, és kíváncsian várjuk a fejleményeket, hogy kiderüljön, mi ez az egész őrület.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top