Aktuális

Büntetést kapnak az erőszakos gyerekek szülei

A szülők anyagilag is felelnek mostantól a gyerekekért egy amerikai városban, ha a csemete az iskolatársait terrorizálja.

Érdekes megoldást választottak egy amerikai városban a más gyerekeket terrorizáló diákok kezelésére, írja a Huffington Post. Ha egy gyerek megfélemlíti, megfenyegeti vagy megalázza vele egykorú áldozatát, és kiderül, hogy a szülők nem próbálnak tenni ellene, akkor pénzbüntetéssel sújthatja őket a rendőrség.

A cél az együttműködés volna

„Sokszor ránk csapják az ajtót, ha felkeressük a szülőket, vagy csak azt hajtogatják, hogy az ő gyerekük tökéletes, és soha semmi rosszat nem tenne. Azért volt szükség az új szabályozásra, hogy a szülők ne engedhessék meg maguknak, hogy szóba se állnak velünk” – nyilatkozta a város rendőrfőnöke.

Büntetést kapnak az erőszakos gyerekek szülei

A problémás gyerekek szülei először több írásos figyelmeztetést kapnak, majd első alkalommal egy huszonötezer forintnak megfelelő összegről kapnak csekket. Ha nem történik változás, az összeg emelkedik.

A szülők büntetése akár jó ötletnek is tűnhet, hiszen elsősorban ők a felelősek a gyerekükért, de nem biztos, hogy teljesen végiggondolták a következményeket. A gazdagok félrenevelt gyerekeit nem nagyon rettenti majd el a pénzbüntetés. Ha viszont egy alkoholista, erőszakos apa gyereke okozza a bajt az iskolában, a pénzbüntetés csak további feszültségekhez vezethet otthon. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top