Aktuális

Megfogadtuk: öt hónapig spórolunk – 8. rész

Miért fontos, hogy energiatakarékos háztartási gépeink legyenek? Laura válaszol.
 Korábbi bejegyzések:
– Öt hónapig spórolunk! – 6. rész
– Öt hónapig spórolunk! – 5. rész
– Öt hónapig spórolunk! – 4. rész
– Öt hónapig spórolunk! – 3. rész
– Öt hónapig spórolunk! – 2. rész
– Öt hónapig spórolunk! – 1. rész

Megfogadtuk: öt hónapig spórolunk – 8. részLaci és Laura június végéig spórolnak. Eldöntötték, hogy öt hónapig különböző módokon próbálják csökkenteni a kiadásaikat, majd a megtakarításukat később kincstárjegybe fektetik. Eddig számtalan példát megosztottak veletek arról, min és mennyit tudnak spórolni. Olvassátok el legújabb bejegyzésüket is!

„Amikor a barátaimmal legutóbb beszélgettem a megtakarítási akciónkról, arról, hogy naplót vezetünk, azt kérdezgették: jó-jó, de hol lehet még spórolni? És a legalapvetőbb dolog jutott eszembe. Eddig nem is írtam róla, mivel nem feltétlenül az öt hónapos tervhez tartozik. Amikor Lacival összeköltöztünk, és beköltöztünk a saját kis lakásunkba, két dologban biztos voltam: az egyik, hogy szeretnék mosogatógépet, és egy új, keveset fogyasztó mosógépet. Hogy ezt miért mondom el? Nem vagyok lusta, szeretek mosogatni. De rengeteget vizet elpazaroltunk. Általában minden hétvégén tartok egy baráti borozós vacsorát, mert imádok főzni. De egy-egy ilyen vacsi után akár egy órán át mosogattam, és csak folyt és folyt a víz. A mosogatógéppel éves szinten több ezer forintot sikerült megspórolnom! De mindenkinek ajánlom azt is, hogy víz- és energiagazdaságos mosogatógépet vegyen, mert ez is alaposan hozzájárulhat ahhoz, hogy több pénz maradjon a zsebünkben.”

Jó spórolást: Laura

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top