Aktuális

“Szeretném kipróbálni a lovaglást”

Egyetlen szobában él Radics Cintia öccsével, édesapjával és várandós anyukájával – mintegy tíz négyzetméteren osztoznak. Nem csoda, hogy szívesen száguldana egy ló hátán.

A tizenkét éves Cintia egy hajléktalanszállón lakik a szüleivel – a köznyelv legalábbis legtöbbször így hívja a Családok Átmeneti Otthonát. Pedig a fenntartók azt szeretnék, ha ez az intézmény sokkal több lenne „hajléktalanszállónál”, ha nyugodt hátteret adna ahhoz, hogy egy család egy év alatt talpra álljon. Sajnos ez a legtöbbször kevés idő ehhez, Radicsék is jobbára csak abban reménykednek, hogy egy másik hasonló intézmény befogadja őket, ha itt lejár az idejük. „Régebben két szobánk volt, egyikben én laktam a testvéremmel, a másikban anyuék. Az úgy jobb volt…” – mondja Cintia, aki „lovas kérést” terjesztett elő: „Szeretem az állatokat, volt már kutyám és macskám is. A lovak nagyon tetszenek. Egyszer szeretném kipróbálni a lovaglást!”

„Szeretném kipróbálni a lovaglást

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top