Aktuális

Vilmos és Katalin: vajon elválnak?

Az 1837-ben trónra lépett Viktória királynő férje oldalán megélte az igaz szerelmet, ám gyermekeit érzelem nélküli házasságokba kényszerítette. Ezzel pedig a Windsorok sorsába véste a szerelmi boldogtalanság karmáját.

A Windsor-ház rossz sorsát akkor vette magára, amikor Viktória királynő szerelmi házasságot kötött Albert herceggel, és gyermekeikkel nagy harmóniában éltek. Viktória utódaitól viszont megtagadta azt az örömet, amit ő élhetett át imádott férje oldalán, mindegyiküket beházasította Európa legnagyobb királyi családjaiba. Amikor Albert herceg váratlanul meghalt, a királynő élete is mélypontra jutott, depressziós lett, a közélettől is visszavonult. Férje halála után több évvel érkezett az udvarba John Brown, Albert egykori skót inasa, és ő változtatta meg Viktória életét. A két ember között mély egyetértés alakult ki, ami sok találgatásra adott okot.

A Windsor-ház karmája

Edward és Wallis

Az első nagy karmikus dráma 1936-ban játszódott le a világ szeme előtt, amikor VIII. Edward visszalépett a tróntól, mert beleszeretett Wallis Simpsonba, a kétszer elvált amerikai asszonyba, és feleségül vette őt. Lemondását népéhez intézett rádióbeszédében a következő szavakkal jelentette be: „Lehetetlen magamra vennem a felelősség súlyos terhét, és úgy teljesítenem uralkodói kötelességeimet, ahogy szeretném, ha nem áll mellettem az asszony, akit szeretek.” Sokan azt gondolják, hogy a nácibarátsággal vádolt VIII. Edward trónra lépése nemcsak alkotmányos válságot idézett volna elő, hanem lehetetlenné tette volna Anglia és szövetségesei Hitler-ellenes fellépését, és ezzel akár végzetesen befolyásolhatta volna a II. világháború kimenetelét.

Charles, Diana és Camilla

A második, nyilvánosság előtt zajló karmikus szerelmi dráma Charles, Diana és Camilla között játszódott le. Amikor Charles találkozott Camillával, egy régi szerelem kezdődött újra, ugyanis Camilla dédnagyanyja és Charles üknagyapja is szerelmesek voltak egymásba. Charles szerette volna feleségül venni Camillát, de az udvar útját állta a szókimondó nőnek. Ekkor a csalódott Camilla igent mondott egy régi udvarlójának, két gyermeket szült neki, de képtelenek voltak Charlesszal elszakadni egymástól. Amikor Charlesnak az udvar nyomására házasodnia kellett, ő a karmikus adósságát fizette ki Dianának, miközben a szíve másé volt. Mindez természetesen titokban tartott szeretőjének, Camillának a jóváhagyásával történt. Ám amikor Diana tudomására jutott, hogy a férje és Camilla közötti szerelem szálai eltéphetetlenek, akkor az érzékeny idegrendszerű hercegnő elindult a saját karmikus útján, ami nem volt más, mint a jótékonykodás. A horoszkópok alapján úgy tűnik, hogy Diana halálával befejeződött a három ember karmikus küzdelme. Charles teljesítette a feladatát Dianával szemben. És bár Camilla végig Charles mellett maradt, az ezzel járó feszültségre azért volt szükség, hogy a monarchia életében elindítsák a változásokat. Diana teljesítette Camilla felé a karmikus feladatát, hiszen barátnők voltak, Camilla mutatta be őt a hercegnek. Azzal, hogy meghalt, feloldotta a két ember közötti karmát, és az évszázad leghosszabb románcában, amelyben két ember 33 évig várt egymásra, végre kimondhatták a boldogító igent. Ám a Windsor-ház családi karmáját nem tudták feloldani még akkor sem, ha sok minden változott, különösen a hagyományok terén. Hiszen a családi karmát akkor tudták volna lezárni, ha Charlest – Camillával az oldalán – királlyá koronáznák.

William és Kate

A Windsor-ház családi karmáját William herceg viszi tovább, aki szerelemből házasodott, és aki a trón várományosa. Annak ellenére, hogy a királyi háznak van saját asztrológusa, az ifjú pár mégsem kérte ki – illetve nem fogadták meg – az asztrológus tanácsát, aki a házasságkötés időpontjára elkészített horoszkóp alapján nemcsak más napot, hanem egyenesen más évet javasolt az egybekelésre. Archie Dunlop asztrológus, karmaszakértő a 2013-as esztendőt ajánlotta, mert a 2011-es esztendőben a Szaturnusz a Mérleg jegyében tartózkodott, ami a két fiatal horoszkópjában a sorsbolygó visszatérését is jelentette. Annak ellenére javasolt az asztrológus más időpontot, hogy ő is pontosan tudta, a Szaturnusz visszatérése egyben azt is jelenti William életében, hogy ilyenkor van legjobb alkalom a családi végzet megváltoztatására, a karma lezárására. Ebben a szaturnuszi periódusban mindketten alaposan megismerik erényeiket, hibáikat, gyengeségeiket, ami később konfliktusok forrásává válhat. Ugyanakkor ebben a csillagállásban késztetést is éreznek arra, hogy újból családban éljenek, ezért a házasságra törekszenek. Ám sajnos az esküvő pontos idejére elkészített horoszkóp alapján esély van arra, hogy a házasságuk meginogjon. Erre utal, hogy Williamet úgy is nevezik, hogy a napfogyatkozások hercege. Szüleinek esküvője egy nappal napfogyatkozás után történt, Diana halálos balesetét megelőző napon szintén napfogyatkozást jegyeztek fel, és William születésekor is napfogyatkozás volt. A napfogyatkozás pedig válást, befejezést is jelent. A napfogyatkozás egyes szakaszait Szárosz-ciklusnak hívják. William az úgynevezett 2. Régi Észak ciklusban született, és ennek a ciklusnak 2036-ban lesz vége. Akkor már az 54 éves William várhatóan Nagy-Britannia trónján ül, és remélhetőleg nem a házassága fejeződik be, hanem ő lesz az Egyesült Királyság utolsó uralkodója. Mindezt alátámasztja Kate születési horoszkópja, amely arra utal, hogy az életében a legfontosabb a hatalom gyakorlása, ezért nagyon valószínű, hogy egy esetleges válást alaposan megfontol. Ha William és Kate képesek lesznek kitartani egymás mellett, akkor William lezárhatja a Windsor-ház családi karmáját.

A Windsor-ház karmájaCikkünk az e heti Nők Lapjában jelent meg. További cikkeink az aktuális számból:

Ha előfizetnél a Nők Lapjára, itt és most megteheted!
Csatlakozz hozzánk a Facebookon is!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top