Aktuális

Eleven divatrajzokkal riogatnak

A sokkoló képeken jól látszik, mi a különbség a valóság és a divatvilág által teremtett fikció között.

„Te nem egy vázlat vagy! Mondj nemet az anorexiára!” – ezzel a szlogennel indított kampányt a kóros soványság ellen egy brazil reklámügynökség.

Eleven divatrajzokkal kampányolnak az anorexia ellen

A kampányképeken egy-egy divatrajz, mellette pedig az eleven megfelelője látható. A fotókon szereplő modellek persze a valóságban szerencsére nem ennyire soványak, csupán a drámai hatás kedvéért retusálták őket ilyenre, érzékeltetve, hogy mennyire irreálisak a divatvilág által felállított szabványok.

Eleven divatrajzokkal kampányolnak az anorexia ellen

„Tetszenek ezek a hirdetések, mivel kifejezik, hogy az anorexia abból fakad, hogy az emberek képtelenek megkülönböztetni a valóságot a fikciótól” – nyilatkozta egy brit lapnak Adam Green reklámszakember.

Eleven divatrajzokkal kampányolnak az anorexia ellen

Bár a kampány javarészt pozitív kritikákat kapott, akadnak kritikusai is, akik attól tartanak, hogy az anorexiában szenvedők számára ezek a képek nem elrettentőek vagy kijózanítóak, hanem éppen ellenkezőleg: elérendő célként lebegnek a szemük előtt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top