Aktuális

Rúzsa Magdi-interjú

Ezen a héten a népszerű énekesnőt, Rúzsa Magdit kérdeztük.

Rúzsa Magdi-interjú1. Ha újraélhetné élete egyetlen pillanatát, melyik lenne az?
Egy táncot választanék! Azt a pillanatot, amikor először találkoztam az igazi szerelemmel és szeretettel. Felkért táncolni a párom!

2. Mi az a tulajdonság, amit leginkább kedvel a másik nemben?
A férfiasság. Én is olyan embert választottam magamnak, aki mellett a szerepek nem cserélődnek fel. Egy sziklára szeretnék támaszkodni, akire felnézhetek, aki mellett én vagyok a nő, mert ő a férfi.

3. Ki volt az, aki a legjobban elkapta az ön lényegét, és mit mondott pontosan?
Sok mindent mondtak már nekem, de talán az a legigazabb, hogy nem lehet megállítani, mert ha van egy kitűzött célom, akkor addig megyek, amíg el nem érem. A cél érdekében nyitott vagyok és bármit megtanulok, ha arra van szükség, akár a nulláról kezdve, alázattal.

4. Mi az az emberi hiba, amit a legkönnyebben tolerál?
A türelmetlenséget. Én magam is türelmetlen vagyok, és ezért jobban megbocsátom, ha más is az.

5.  Mi a legértékesebb tulajdona?

A képzelőerőm, a fantáziám. Hogy ma ott vagyok, ahol, hiszem, hogy ennek is köszönhető. Mert hinni a teremtő erőben fontos ahhoz, hogy elérjük, amit szeretnénk.

 Névjegy

• Artisjus-díjas énekesnő
• 1985. november 28-án született a vajdasági Verbászon.
• 2006: Az év hangja – a Megasztár 3 győztese
• 2007: Eurovíziós Dalverseny 9. helyezett, és a Legjobb dalszerző különdíj – az Eurovíziós dalszerzők szavazatai alapján
• 2011-től önálló estje van a Pesti Színházban Magdaléna Rúzsa címmel
• Lemezei: Ördögi Angyal (2006), Kapcsolat koncert (2007), Iránytű (2008), Magdaléna Rúzsa (2011), Tizenegy (2012) DVD: Kapcsolat koncert (2007)

6. Kinek a tehetségét irigyli legjobban?
Szeretek festegetni, ám nincs hozzá tehetségem. Mivel azonban megnyugtat, gyakran művelem. Tudom, hogy nem fogom sokra vinni, de irigylem azokat, akiknek ez jutott. Talán a szavaimmal mégis kárpótolhatom magam, amikor dalszövegeket írok…

7. Melyik a kedvenc könyve, és miért?

Gyűrűk Ura-rajongó vagyok, jó, ha valaki mesésebb köntösben mondja ki az igazságot. A legújabb kedvencem A. O. Esther : Összetört glóriák (sorozat). Tegnapelőtt kaptam meg, azonnal nekiugrottam, mert minden mondatát magamba akartam szívni, de rájöttem, hogy utána nagyon fog hiányozni, annyira szeretem a karaktereit.

8. Mi az a téma, ami a leginkább idegesíti, amiről nem szeret beszélni?
Az erőszak. Ez a téma háborít fel a legjobban. Háborús témák, emberek bántalmazása – a sok félelemsikoly! Ma már tévét sem nézek, épp emiatt, hogy ne ömöljön rám a „megölte”, „megerőszakolta”, „felgyújtotta” szalagcím.

9. Hová költözne el legszívesebben és miért?
Ha mennék, messzire mennék. Mondjuk Vietnamba. Fantasztikus a konyhájuk, az utcákon is főznek a műanyag sámlikon ülve. Ott még a zöldnek is más színe van… Nem túl gazdagok, már ami az anyagi javakat illeti, de így is boldogok.

10. Mi volt élete legfájdalmasabb élménye?
Volt egy macskám gyerekkoromban, akit nagyon-nagyon szerettem. Amikor elköltöztünk, akkor is követett. A hátsó udvarban viszont volt egy kutya, és mindig őt akarta megfogni. Meg akartam menteni, de ahogy felé nyúltam, megijedt és hátratántorodott. Ez lett a veszte. Még mindig itt van a körmének a nyoma a kezemen, kapaszkodott belém. Rádöbbentem azonban egy igazságra: ha akkor nem akarom görcsösen megmenteni, még mindig élne…

10+1. Hisz a halál utáni életben?

Igen, szeretek hinni abban, hogy valami van utána. Nem akarom azt gondolni, hogy vége, semmi, pont.

 Cikkünk az e heti Nők Lapjában jelent meg. További cikkeink az aktuális számból:

Ha előfizetnél a Nők Lapjára, itt és most megteheted!
Csatlakozz hozzánk a Facebookon is!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top