Aktuális

Minden taxi sárga lesz szeptembertől

Megváltozik a budapesti taxizás: a fővárosi közgyűlés döntése szerint rögzített ár lesz 450 forintos alapdíjjal, 280 forintos kilométerdíjjal és 70 forintos percdíjjal. De más újítások is lesznek.

Minden taxi sárga lesz szeptembertőlNincs több meglepetés a taxiútjainkon. 450 forintos alapdíj, 280 forintos kilométerdíj és 70 forintos percdíj: szeptembertől egységesen ennyit kell fizetni Budapesten a taxizásért. Az elfogadott jogszabály szerint a gépjárművek legfeljebb tízévesek lehetnek, és egy sor műszaki szempontnak is meg kell felelniük – megszabják a tengelytávot, a csomagteret, a teljesítményt és a károsanyag-kibocsátás maximális mértékét. A leglátványosabb változás a szín: ősztől csak sárga kocsik közlekedhetnek.

Akinek a taxija nem felel meg a rendeletben előírtaknak, az legfeljebb 2015. július 1-jéig használhatja az autót. 

Minden taxin azonos utastájékoztató matricáknak, illetve szabadjelzőnek kell lennie, március 15. és október 15. között működőképes légkondicionáló berendezéssel kell rendelkeznie, október 15. és március 15. között pedig kötelező lesz a téli gumi használata. Minden taxiban dohányzási tilalom lesz, és a sofőröknek kötelezően el kell fogadniuk a bankkártyát.

A főpolgármester azt mondta, „halaszthatatlannak tűnő problémát kellett megoldani a legjobb szándékkal”.

Ha sárgák, ha nem, a fontosabb talán az, hogy mennyit kérnek az útért, és persze hogy időben megérkeznek-e…

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top