Aktuális

Romlott élelmiszereket is találtak a polcokon

Sonkát, tojást, édességet és borokat is lefoglaltak az ellenőrök a márciusi ellenőrzéseik során. Többet azért, mert lejárt a szavatosságuk.

Piacokat, szupermarketeket, vágóhidakat és gyártókat is ellenőrizek a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal ellenőrei. Legtöbbször az volt a probléma, hogy a címkéken jelölési hibát találtak, nem derült ki, hogy pontosan, honnan származik például egy sonka, vagy egyszerűen lejárt már a termék szavatossága.

forrás: Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal
forrás: Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal

Összesen 5,4 tonna élelmiszert vontak be, ez az összesen ellenőrzött tételek 3 százaléka. Nemcsak az élelmiszereket vizsgálták, hanem a környezetet is. Nagyjából százból hat helyen találtak higiéniai hiányosságokat.

Így húsvét előtt is folytatják az ellenőrzéseket: most főleg a pácolt, füstölt nyers vagy főtt húskészítményeket, de a tojásokat, édességeket, a különféle borokat és szeszes italokat, valamint a szezonális zöldségeket és gyümölcsöket is górcső alá veszik a hatóság emberei.  
    

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top