Aktuális

Hófúvás és hideg – marad a fagyos idő

Erős hófúvásra, havazásra figyelmeztet a Meteorológiai Szolgálat. Egész héten tél lesz, a hétvégére viszont kicsit felmelegszik az idő.

Annyira szeretnénk már végre tavaszi kabátban, kis szoknyában indulni a munkába, de a héten ezt is felejthetjük. Az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján egymást érik a figyelmeztető előrejelzések.

Baranya és Tolna megyében a legrosszabb a helyzet, ott erős hófúvásra figyelmeztetnek, és sajnos magas hótorlaszokat emelhet a szél. A Dunántúl nagy részén „csak” enyhe hófúvásra kell számítani, ami azért így március végén több, mint bosszantó.

Kabát nélkül sehova
Kabát nélkül sehova

Budapesten és Bács-Kiskun, Jász-Nagykun-Szolnok megyében is havazhat, és sajnos ezeken a területeken is előfordulhat hófúvás. Mielőtt útnak indulsz, nézd meg, lehet-e biztonságosan közlekedni, nehogy ott ragadj valahol!

A hét közepéig mínuszok lesznek nap közben is, de szerencsére már csütörtöktől kicsit melegebb lesz, és örülni fogunk a plusz 10 foknak is. Ez az összevissza időjárás megviseli a szervezetünket. Ingerlékenyebbek, nyugtalanabbak, türelmetlenebbek lehetünk. Erősítsük az immunrendszerünket, mert már neki is elege van ebből a végtelen télből!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top