Aktuális

Nemzetközi kitüntetést kapott Geréb Ágnes

Szakmai munkájáért díjat kapott Geréb Ágnes, ám nem valószínű, hogy át tudja venni. Házi őrizetéről a napokban döntenek.

„Munkája során a család és a nő szempontja mindig központi szerepet töltött be, síkraszállt amellett, hogy az apák is jelen lehessenek a szülőszobákban, és sokat küzdött azért, hogy a nők maguk választhassák meg, mikor és miként kívánnak szülni. Mindemellett nagy tudással és tapasztalattal rendelkezik a normál, élettani szülést támogató bábai gyakorlat terén” – így hangzik az indoklása annak a szakmai díjnak, amit „Az élet jó kezdete” nevű dán alapítvány adományozott dr. Geréb Ágnesnek.
A dán szervezet azon szakemberek munkásságát díjazza, akik a gyermeket vállaló családokat a várandósság, a szülés és a gyermek első éve során kiemelkedő módon segítik és támogatják.

A díjátadó június 10-én Koppenhágában lesz, ám a szülész-nőgyógyász vélhetően nem tudja személyesen átvenni, hiszen „foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége” miatt közel két és fél éve él házi őrizetben. Az ilyen hosszú idejű, egy éven túli kényszerintézkedés igen ritkának számít. Hogy Geréb Ágnes esetében fenntartják-e, arról a Fővárosi Törvényszék a napokban dönt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top