Aktuális

Magyarul szólt hozzánk Ferenc pápa

A vatikáni Szent Péter téren tartott szentmisével kedden megkezdte szolgálatát a katolikus egyház új vezetője, Ferenc pápa. A magyar jókívánságokra magyarul válaszolt.

Beiktatták Róma hat napja megválasztott új püspökét, a szertartás egyszerű volt és közvetlen. Ferenc pápa nem a golyóálló üvegű „pápamobillal”, hanem egy nyitott autóban járta körül a Szent Péter teret és személyesen üdvözölte az embereket.

További fotókért kattints a képre!
További fotókért kattints a képre!

Szentbeszédében az új katolikus egyházfő kijelentette: az egész teremtett világ, de különösen a szegények, elesettek őrzése Róma püspökének feladata; a pápának ezt az alázatos, hitben gazdag szolgálatot kell szem előtt tartania.

A mise végén Ferenc pápa megáldotta a hívőket, majd kíséretével visszavonult a Szent Péter-bazilikába, ahol fogadja a beiktatásán megjelent politikai vezetőket, köztük a magyar küldöttséget.
Amikor a köztársasági elnök üdvözletében jó egészséget és erőt kívánt Magyarország nevében, az új egyházfő az „Isten éltesse” szavakkal válaszolt magyar nyelven.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top