Aktuális

Megdőlt a hidegrekord!

A nagy megpróbáltatások után folyamatosan javul az idő, de hétfőig sajnos még hidegre kell készülni.

Szombaton a Dunától keletre időnként még előfordult havazás, de legfeljebb 2 centiméternyi friss hó hullott. Az eleinte borult területeken fokozatosan felszakadozott, csökkent a felhőzet, sok helyen a nap is kisütött. Már a 4 fokot is elérte a hőmérséklet!

Vasárnap hajnalban viszont megdőlt az országos hőmérsékleti minimumrekord: Vásárosnaményban mínusz 18,2 Celsius fokot mértek. A korábbi, március 17-i országos rekord 1964-ben Miskolcon volt, mínusz 15,4 Celsius fokos értékkel.

Marad a hó, de még hidegebb lesz – időjárás

Ennek ellenére napos idő várható, csapadék nem valószínű. A szél viszont a keleti területek kivételével többfelé megerősödhet. A minimumhőmérséklet általában mínusz 12 és mínusz 7 fok között alakul, de egyes szélcsendes, derült, vastag hóval borított tájakon mínusz 15 fok alá is hűlhet a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és plusz 7 fok között alakul – írja a meteorológiai szolgálat.

Ha minden igaz, jövő héten már egyre tavasziasabb napok várnak ránk. Épp ideje volt!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top