Aktuális

Még mindig tízezrek vannak áram nélkül

A mentőegységek eddig több mint 14 ezer embert szabadítottak ki a hó fogságából - most az áram hiánya jelenti a következő akadályt.
fotó: MTI
fotó: MTI

Szombat délutánig országszerte 14 400 embert és 3700 gépjárművet szabadítottak ki a mentőegységek a hó fogságából – ismertette a katasztrófavédelem és a rendőrség.

Mentésre váró ember szerencsére már sehol nincs az utakon, de sok elakadt járművel van még munka. Délelőtt újabb hétszáz rendőrt irányítottak a térségbe, és Budapestről önkénteseket is szállítottak buszokkal.
Jelenleg 31 település, és 57 út van elzárva a külvilágtól, a rendőrség továbbra is korlátozza több város és falu elhagyását. 91 helységben még mindig nincs áram, de a szakemberek azt ígérik, legkésőbb vasárnapra helyreáll a rend. Több helyen melegedőt alakítottak ki a művelődési házakban, iskolákban. Szabolcs-Szatmár-Bereg megye egész területéről fogadja Nyíregyháza az áram nélkül maradt családokat – kollégiumokban helyezik el őket.

Reggel még sok helyen vesztegeltek a kamionok, de Győr megyében már feloldották az útzárat. Az M1-es autópálya ezen szakaszán már nincsenek elakadt járművek, de a katasztrófavédelem által kialakított melegedőkben még vagy nyolcvanan várják, hogy továbbutazhassanak.
Közben folyamatosan javul az idő: mérséklődik a szél, megszűnnek a hófúvások. Ezzel együtt – bár több lesz a napsütés – hideg időre kell készülni, a leghidegebb órákban helyenként ma mínusz 15 fok is lehet. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top