Aktuális

Érzelmesebben twittelnek a nők

A pasik emotikonok helyett inkább trágár szavakkal hangsúlyoznak.

Érzelmesebben twittelnek a nőkAmerikai egyetemi kutatók közel 14 000 felhasználó bejegyzéseit elemezték a Twitter közösségi oldalon. Arra voltak kíváncsiak, hogy nyelvhasználat tekintetében milyen különbségeket lehet felfedezni a férfiak és a nők posztjai között.

Az eredmények azt mutatták, hogy a nők alapvetően érzelmesebben fogalmaznak, gyakran használnak érzelmeket kifejező szavakat, például szomorú, szerelmes, boldog, büszke, izgatott, bosszús, féltékeny stb. A szmájlik, az emotikonok és az írásjelek használata szintén inkább a nőkre jellemző, mint ahogy az is, hogy a szavakban egyes betűket elnyújtva – például: szeretleeeeek, hiányzoooool – írnak le, ezzel is erősítve az érzelmi töltetet. Emellett az internetes szlengből ismerős kifejezések – így az OMG, vagy épp a LOL – is sűrűbben bukkannak fel a női felhasználóknál.

A férfi twittelőkről ugyanakkor kiderült, hogy gyakran használnak „tabu” szavakat, káromkodásokat mondandójuk hangsúlyozására, illetve a sportból ismerős eredményjelzéseket – például 1-0 –,   szakkifejezéseket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top