Aktuális

Börtönbe mehetsz szabadságra

A vendég ebben a hotelben azért fizet, hogy börtönbe vonulhasson.

A hollandiai Het Arresthuis börtön egykor egyike volt a világ legfélelmetesebb börtöneinek, ma már azonban önként jelentkeznek be a recepción a vendégek. Az épületet ugyanis szállodává alakították.

Börtöndizájn
Börtöndizájn

A börtöndizájn részben megmaradt, a korábbi 105 cellát azonban alaposan átépítették és 40 tágas hotelszobát alakítottak ki bennük, kényelmes, modern bútorokkal, fürdőszobával, légkondival, síkképernyős tévékkel és vezeték nélküli internet-hozzáféréssel.

Persze az étteremben sem kenyeret és vizet szolgálnak fel, viszont az étlapról választhatók börtön témájú menük. A hotel rendszeresen tart rabruhás vacsorapartikat is, melyek igen felkapottak.

Ilyenek most az egykori cellák
Ilyenek most az egykori cellák

Aki büntetlenül szeretne eltölteni egy éjszakát a börtönhotelben, meglehetősen mélyen a zsebébe kell nyúlnia: a legolcsóbb szoba két személyre 138,50 euróba, vagyis nagyjából 40 000 forintba, míg a legdrágább lakosztály 218,50 euróba, azaz közel 64 000 forintba kerül.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top