Aktuális

120 ezer egy facebookos beszólásért

Szidtál már valakit a közösségi oldalakon? Vigyázz az ilyesmivel, akár százezrekbe is kerülhet.

120 ezer egy facebookos beszólásértBár az internet szabad világ, azért itt is vigyáznunk kell arra, mit mondunk.

Rossz módszert választott egy békéscsabai férfi arra, hogy elégedetlenségét hangoztassa. Miután megbüntették közúti veszélyeztetés miatt, a Facebookon kezdte el szidni azt a rendőrt, aki elkapta, írja a beol.hu.

Emiatt a rendőr feljelentette rágalmazásért a férfit, akit a bíróság végül a bűnügyi költség megfizetésére kötelezett. Így a közlekedési bírság mellett 120 ezer forintot kell megfizetnie, bár a 2011 novemberében indult ügy még mindig nem zárult le, mivel a férfi fellebbezett.

Ők is drágán facebookoztak

Korábban írtunk egy hasonló külföldi esetről, ahol saját anyját jelentette fel a lány, mivel előnytelen fürdőruhás fotókat töltött fel róla a Facebookra, hogy megalázza a súlya miatt. Ezért végül 170 ezer forintnak megfelelő bírságot róttak ki az anyára. Ennél sokkal rosszabbul járt az a német tini, aki tavaly nyáron több mint tízezer embert hívott meg a Facebookon egy buliba. Rajta a teljes kárt, több mint 500 millió forintot akarják behajtani a tréfát rosszul viselő lakók.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top