Aktuális

99 évesen is tanít Amerika legidősebb tanítónője

A diákjai is Nagyinak szólítják a tanítónőt, akinek egyelőre nem áll szándékában visszavonulni.

Agnes Zhelesnik

Agnes Zhelesnik

Kép: mycentraljersey.com

Iskolájában köszöntötték 99. születésnapján Agnes Zhelesniket, az Egyesült Államok legidősebb aktívan dolgozó tanítónőjét.

Az idős asszony pályafutása már csak azért sem hétköznapi, mivel bár a képesítését huszonévesen szerezte meg, főállású anyaként és feleségként élt le hat évtizedet, és csak 81 éves korában kezdett tanítani. Jelenleg főzés-, varrás- és jelmezkészítés-órákat tart a gyerekeknek, akik – saját unokáihoz hasonlóan – Nagyinak szólítják.

Agnes azt kérte, hogy a születésnapi ajándékára szánt összeget egy gyerekkórház javára utalják át, tanítványai azonban mégis készítettek neki egy egyedi takarót.

Az asszony egy helyi lapnak úgy nyilatkozott, hogy minimum 100 éves koráig, vagy akár annál tovább is szeretne tanítani. Meg is teheti, ugyanis tény, hogy mind fizikailag, mind pedig szellemileg kiváló állapotban van, és a tanítványai is nagyon szeretik.

Amikor arról kérdezték, hogy mi a titka, a tanítónő így válaszolt: „A titok a gyerekekben rejlik. A gyerekek a legnagyszerűbbek.”

Keressük 2013 bloggerináját!

Rendszeresen megmondod a magadét, vagy tippeket, ötleteket adsz másoknak a blogodban? Jelentkezz, vagy jelölj másokat, hogy közösen megtaláljuk 2013 legjobb női bloggerét! Bővebben itt olvashatsz a Nők Lapja Café és a Caféblog bloggerversenyéről.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top