Aktuális

Hihetetlen összefogás: megvan a pénz Áron műtétjére

Volt, aki 500 forintot, és volt, aki több 100 ezret tudott adni. Megmozdult az ország és összeadták a ritka betegségben szenvedő kisfiú műtétjére a 15 millió forintot.

„Mi sem tudjuk elhinni, de igaz!” – írta Katona László, Áron apukája a Facebook-oldalukon. Biztosan emlékeztek a történetre, róluk mi is írtunk, és nagyon reméltük, hogy ezzel is tudunk segíteni a ritka betegségben szenvedő kisfiú műtétjéhez szükséges pénz összegyűjtésében.

„Itt ülök és alig tudom elhinni! Pontos számot nem tudunk mondani, hogy hányan adtátok össze, hiszen a rendezvényeken megfordult támogatók/látogatók pontos számát sajnos nem tudjuk, de úgy gondoljuk, hogy 1000-nél is többen vagytok azok, akik támogatásával eljutottunk idáig!” – számol be boldogan a család, és köszönik nektek és mindenkinek, aki bármennyivel is segített abban, hogy a kis Áron eljuthasson egy párizsi kórházba, ahol a szülők szerint a legjobb kezekbe kerül. László szerint rengeteg erőt és segítséget kaptak ahhoz, hogy beteg kisfiúknak a lehető legjobb esélye legyen a gyógyulásra és az életre.

Hihetetlen összefogás: megvan a pénz Áron műtétjére

A kis Áronról féléves korában derült ki, hogy egy ritka agyi elváltozásban szenved, és emiatt nagyon sok epilepsziás rohama van. „Napi 60-70, de volt már 100 is, akkor intenzív osztály lett a vége” – magyarázza László, miért szükséges a műtét. Áron bárhol, bármikor elájulhat, és ezek a rohamok visszahatnak a fejlődésére is, a gyógyszerek pedig sajnos nem segítenek.

Október huszadika óta gyűjtöttek, és tényleg hihetetlen, hogy ennyi idő alatt sikerült 15 millió forintot összegyűjteni. A család számára a java még hátra van: február 17-én mennek a francia kórházba, ahol egy héten keresztül Áron fejecskéjébe vezetett elektródákon keresztül figyelik, mérik az állapotát, hogy aztán február 25-én megműthessék.

„Ne haragudj, Laci, de Áron már nem csak a ti fiatok. A miénk is!” – mondta valaki az apukának az adományozók közül, és a családdal együtt mi is kérünk benneteket, hogy kövessétek Áront. És igaz, hogy László lezárta a gyűjtést, de gondoljatok arra, hogy a 15 millió forint a műtétre és műtét utáni kontrollvizsgálatokra elég, így ha szeretnél segíteni a családnak továbbra is, megteheted itt.

Köszönjük szépen!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top