nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Aktuális
A pasik hozzájuk hasonló nőt akarnak

A pasik hozzájuk hasonló nőt akarnak

Az ellentétek mégsem vonzzák egymást, legalábbis külsőleg. Már ha hiszünk egy nemrégiben megjelent tanulmánynak.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

Hasonló a hasonlót?
Hasonló a hasonlót?

Francia kutatók több száz férfi bevonásával végeztek kísérletet. A résztvevőket két csoportra osztották, az első csoportnak női arcokról készült fényképeket mutattak, nekik pedig ki kellett választaniuk azokat az arcokat, melyeket a legvonzóbbnak találnak. A másik csoportnak számítógép által generált arcképeket mutattak, és azokból kellett hasonlóképpen választaniuk. A képeken látható arcvonásokat ezek után összevetették a kísérleti alanyok arcvonásaival.

Az eredmények azt mutatták, hogy a férfiak legnagyobb százalékban mindkét esetben azokat az arcokat találták a legvonzóbbnak, melyek a sajátjukra hasonlítanak.

Egy másik kísérletben a kutatók olyan házaspárok arcvonásait hasonlították össze, akiknek már van legalább egy közös gyerekük. Itt is az derült ki, hogy a házaspárok jelentős részének több hasonló arcvonása van, mint a találomra összehasonlított női-férfi emberpároknak.


ADVENT A NŐK LAPJA CAFÉN!

Hangolódj rá a karácsonyra a Nők Lapja Café adventi különszámával! Tesztekkel, receptekkel, programajánlatokkal és ajándéktippekkel várunk. És persze minden napra jut valami meglepetés is!

A pasik szerint vonzó, ha egy nő hasonlít rájuk

 

Megosztás Facebookon