Aktuális

Többcentis hótakarót kapunk

Nemcsak a hideg marad velünk, de a hétvége végére a hó is megérkezik.

A decemberrel megjött az igazi tél: éjszakánként már –1 fok az átlaghőmérséklet, és nappal sincs melegebb 4 foknál. Vasárnap csapadék is lesz, jön egy kis eső, de ami érdekesebb: havazni fog – az előrejelzések szerint a Dunántúl nagy részén és északon.

Hószállingózás volt már idén, ám a késő délutántól lehulló hó egyre több helyen maradhat meg, így akár 3-5 centis friss hólepel, az Északi-középhegység egyes részein pedig még ennél vastagabb hótakaró is kialakulhat az Időkép.hu szakembere szerint.

Több centis hótakarót kapunk

Hazánk délkeleti harmadán, tehát a délkeleti megyékben, valamit a keleti területeken várhatóan nem lesz elég hideg ahhoz, hogy hó essen, ezért ott marad az eső, esetleg havas eső – ez jóval kevésbé kellemes.

Jövő héten tovább erősödik a lehűlés: a hétvégére elérjük nappal is a fagypontot, és szombatra-vasárnapra újabb havazást ígérnek a meteorológusok. 

keretes cikk - vak
ADVENT A NŐK LAPJA CAFÉN!

Hangolódj rá a karácsonyra a Nők Lapja Café adventi különszámával! Tesztekkel, receptekkel, programajánlatokkal és ajándéktippekkel várunk. És persze minden napra jut valami meglepetés is!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top