nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Aktuális
Közeledik a hidegfront

Közeledik a hidegfront

Megdőlt a melegrekord a szokatlanul enyhe novemberi időben – ám jön a hidegfront.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

Igazán elégedettek lehetünk az időjárással: szinte tavaszias a hangulat így november végén, két napja már a napsugarakat is látjuk olykor-olykor. (Bár sokan épp ezt sérelmezik: „Télen miért nincs igazi tél?” – hát semmi se elég jó…) 

Kedden a fővárosban megdőlt a napi melegrekord: Újpesten 15,6 fokot mért az Országos Meteorológiai Szolgálat. Korábban az 1978-ban mért 15,4 Celsius-fok volt a csúcs. A hivatalos mérések szerint Sellyén volt a legmelegebb, ott 17,4 fokot mértek, ez azonban nem volt elegendő ahhoz, hogy az országos rekord is megdőljön.

Közeledik a hidegfront

A Meteo Klinika meteogyógyásza, Bánhegyi Marianna felhívja a figyelmet, hogy a hirtelen jött, az ilyenkor szokásosnál mintegy 7-10 fokkal enyhébb, szeles időben erős migrén, fejfájás, koncentrálásbeli problémák jelentkezhetnek, különösen a délnyugati területeken. Mindez rendkívül megterheli még az egészséges szervezetet is. Bánhegyi Marianna kakukkfűteát ajánl migrén ellen, a szélre érzékenyeknek pedig borsmenta- és citromfűteát. A koncentrálási képességet citromolaj párologtatásával fokozhatjuk, ami az iskolában, a munkahelyen is hasznos lehet. Este pedig jöhet egy lazító, levendulás fürdő, és mellé langyos, mézes tej, ha igazán mélyen szeretnénk aludni.

Az Időkép.hu adatai szerint nem sokáig örülhetünk az enyhe időnek, pénteken erős hidegfront érkezik és jelentős lehűlést okoz. Olyannyira, hogy vasárnap, a magasabban fekvő területeken még hóesés is várható.

Civil Díj 2019 Érezted már úgy, hogy tennél – másokért, magadért, egy élhetőbb közegért –, de nincs időd, erőd, energiád, pénzed, lehetőséged? A civil szervezetek bebizonyítják, hogy van. Mindig van még egy kis hely bennünk, az időnkben arra, hogy holnap eggyel tovább lépjünk, mint ahol ma tartottunk. És hogy a mi valóban MI legyen. Hogy egymásban, közösségben is gondolkodjunk. Ha már késznek érzed magad erre, csatlakozz! Ha még nem, akkor csak higgy bennük – és szavazz rájuk! Ki legyen a Civil Díj 2019 közönségdíjasa?


Szavazok!

Megosztás Facebookon