Aktuális

Jégesőt hoz a hosszú hétvége!

Megint hosszú hétvége, aminek örülünk, de sajnos szeles, jeges, borongós idő lesz.

Nagy erejű szél, óriási jégdarabok – figyelmeztető jelzést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtök reggelre szinte az ország egész területére. Csak a nyugati megyékben és Pest megyében nem lesznek talaj menti fagyok, szóval vigyázzunk a növényeinkre, mert elfagyhatnak odakinn. Heves megyében sajnos komoly jégesőre és nagyon erős szélre lehet számítani, de Bács-Kiskunban is akár 70 km/h-s széllökések is lehetnek, azt leküzdeni már biciklivel, vagy akár motorral is elég nagy kihívás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 fok körül alakul.

Jégesőt hoz a hosszú hétvége

Pénteken kicsivel jobb lesz a helyzet, délelőtt több, délután kevesebb napsütésre számíthatunk, bár sajnos több helyen esik majd az eső. Az ország délkeleti részén lesz a legmelegebb, 18 fok.

Szombaton viszont nem kell magunkkal esernyőt hurcolnunk, legalábbis azt ígérik a meteorológusok, és 12 és 17 fok körül alakul a hőmérséklet. A Dunántúlon feltámad a szél, itt-ott pedig kisüt majd a nap.

Vasárnap, a hosszú hétvége utolsó napján, amikor úgyis azon szomorkodunk, hogy holnaptól újra munka, egész nap borongós idő lesz, elered az eső, 13–18 fokos hőmérséklet várható. Ideális nap, hogy otthon főzőcskézzünk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top